fbpx

Goede Doel | Solidair Sint-Niklaas

Voor elke deelname gaat er 1 euro naar Solidair Sint-Niklaas, alle goede doelen van Sint-niklaas onder 1 dak.  Met het kopen van de steun-tshirt geef je een extra duwtje in de rug en gaat er 5 euro per verkochte t-shirt naar het goede doel (verkoop sluit af op maandag 25 oktober 2021)

Wie zijn ze en wat doen ze?
Solidagro

Solidagro wil bijdragen aan het realiseren van het wereldwijde recht op voedsel en water door de promotie van het agro-ecologisch voedselsysteem.

Broederlijk Delen

Broederlijk Delen streeft naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen. Delen en herverdelen. En investeren in de eigen plannen van de armste gemeenschappen in het Zuiden.

Piano Posso

Piano posso wil mogelijkheid bieden in de favelas van Brasil tot werkgelegenheid; samenwerking en nuttige tijdsbesteding. Er wordt gratis muziekonderricht gegeven. Ook is er momenteel uitleenmogelijkheid van instrumenten en onderricht voor basis computer gebruik.

Project Likoma

Project Likoma runnen 3 kleuterschooltjes op het eiland Likoma (Malawi).  600 kinderen krijgen dankzij onze vzw onderwijs, een dagelijkse maaltijd en kledij.  Nog eens 250 van de aller armsten worden extra financieel ondersteund. Tenslotte bieden wij extra humanitaire hulp aan waar nodig (dekens, muskietennetten, voeding, kledij…)

Oxfam Wereldwinkel

Bij Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas ligt de nadruk op eerlijke handel en duurzame teelt.

Ze proberen mensen te sensibiliseren om solidariteit, ecologie en duurzaamheid in hun dagelijkse gewoontes een plaats te geven. Samen voor een betere wereld!”

Soweto Connection

Soweto Connection doet educatieve projecten in Soweto, Johannesburg (Zuid Afrika).

Ze hebben een mini bibliotheek opgezet waar kinderen kunnen komen lezen en een rustige plek vinden om hun huiswerk te maken. Zij hebben een kunstproject lopen waar wekelijks workshops gegeven worden om kinderen hun eigen talenten te laten ontdekken

ELIMM

ELIMM houdt zich bezig met het verzekeren van de basisbehoeften, zoals huisvesting, onderwijs, gezondheid, werk,… met een specifieke focus op kinderen en vrouwen en dit in Uganda, Kenya en de Democratische Republiek Congo.

Rode Kruis

Rode Kruis-Sint-Niklaas helpt kwetsbare mensen in binnen- en buitenland. In het binnenland zetten ze zelf projecten op touw, in het buitenland ondersteunen we projecten in samenwerking met het lokale Rode Kruis. De nadruk in het buitenland ligt op zelfredzaamheid, watervoorziening en hygiëne.

Eight

Eight geeft elk individu in dorpen in Oeganda en DR Congo gedurende twee jaar rechtstreeks en onvoorwaardelijk een “basic income boost” zodat hij of zij een menswaardig bestaan kan leiden in zijn of haar gemeenschap.

VLOS

VLOS staat voor Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas. VLOS biedt administratieve begeleiding, materiële hulp en opvang. VLOS komt op voor een menswaardig bestaan voor precaire verblijvers.

DWAGULU DEKKENTE

Dwagulu Dekkente is een organisatie voor ontwikkelingseducatie die tot doel heeft de dynamiek rond internationale en interculturele solidariteit bij jongeren te versterken.

Plan for Gambia

Plan For Gambia zet kleinschalig projecten op met organisaties & ondernemingen die een (al dan niet economische) activiteit willen uitbouwen. Onze focus gaat vooral uit naar watervoorzieningen en onderwijs.  We willen onze doelstellingen bereiken door zoveel mogelijk technische-, commerciele- en managementondersteuning ter plaatse te bieden.

Odisee

Hogeschool Odisee heeft een samenwerking met de Universiteit ( opleiding verpleeg- en vroedkunde) te Parakou in Bénin. Zij bieden ondersteuning op materieel, educatief vlak. Zij bieden ook ondersteuning in opleiding van docenten.  

DE

T-shirt

Loop of wandel in stijl! Met deze T-shirt ben je helemaal klaar voor de Sint-Niklaas Run & Walk.

Per verkochte T-shirt gaat er 5 euro naar Solidair Sint-Niklaas.

Zo geef je de goede doelen van Sint-Niklaas een extra duwtje in de rug!

Gebruik de code Run2021 en bestel je unieke t-shirt.

 

tshirt run & walk