fbpx

Heb ik een Covid Safe Ticket nodig?

DEELNAME ZONDER COVID SAFE TICKET

Uiteraard willen we dat jouw deelname vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de Sint-Niklaas Run & Walk volgens de huidige Covid-regelgeving.  

Voor deelname aan de Sint-Niklaas Run & Walk is een Covid Safe Ticket niet verplicht. Dat betekent dat de afstand van 1,5m dient bewaard te worden. We starten in waves om de 10 minuten om voldoende spreiding tussen de deelnemers te bekomen. Bij de start en de aankomst zal je dus geen Covid Safe ticket nodig hebben.

 

Breng je Covid Safe Ticket mee voor:

-Wil je aan de aankomstzone genieten van sfeer & muziek, een hapje en een drankje in de hospitalitity zone? Een Covid Safe ticket  is verplicht. Het zogenaamde Covid Safe Ticket, dat verplicht is voor evenementen met meer dan 750 personen. Daardoor hoef je in de hospitalitiy zone geen mondmasker te dragen en moet je ook geen 1,5 meter afstand houden.

In de startzone is er reeds mogelijkheid om je Covid Safe Ticket te laten scannen (op smartphone of op papier) en je identiteitsbewijs te laten controleren aan de CS scanningpost. Na scanning ontvang je een Covid Safe Polsbandje, waar door je vlot bij aankomst in de hospitality zone terecht kan.


 
-Gekke Pietenloop

Vanaf 12u30 wordt de Grote Markt omgetoverd tot een Covid safe zone. De Gekke Pietenloop zit mee in het programma van de Dag Van de Sint. Je hebt dus het bewijs van je vaccinatie nodig om de Grote Markt te betreden.


Hoe werkt het ?

Breng je Covid Safe Ticket mee en toon je QR-code aan de steward ter plaatse.

  • Installeer de CovidSafe-app en haal je coronacertificaten op via de app. (https://covidsafe.be/)
  • Bij het betreden van de Grote Markt of Hospitality zone zal een steward je QR-code controleren. Als je geen bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test kan voorleggen, mag je de zone niet binnen.

Let op: het is niet mogelijk om ter plaatse een zelftest af te nemen. Zorg ervoor dat je bewijs mee hebt in de vorm van je coronacertificaat.

Wat houdt een Covid Safe Ticket in?

  • Je bent meer dan 2 weken volledig gevaccineerd en hebt een vaccinatiecertificaat;
  • Je hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • Je hebt maximum 48 uur voordien een negatieve PCR-test afgelegd;
  • Je hebt een negatieve snelle antigeentest laten afnemen door medisch personeel die geldig is de dag van de test plus 1 dag.

Let op: breng je certificaat mee om deze  zones binnen te gaan. Zonder bewijs krijg je geen toegang tot de feestzones.